Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
elementor_icons
elementor-hf
elementor_font
elementor_library
Filter by Categories
Åben Skole
Bogkort
Bogkort
Bogkort
Bogkort
Børnehave
CoboStories Workshop
Courses
Filmkort
Filmkort
Filmkort
Indskoling
inspirationskort
Læring
Mellemtrin
VIRUS!

CoboStories Workshops

Hvad er en virus som f.eks. Coronavirus?

Hvor kommer den fra og hvordan bekæmper man den?

Får den betydning for dig og dine venner og familie?

Kan du selv gøre noget for at stoppe den? Er den farlig – og hvorfor betyder det at man ikke kan komme i skole?

Det kan være skræmmende at høre om et sygdomsudbrud, men at lære fakta kan hjælpe med at lette dit sind.

I vandets kredsløb, låner menneskene blot vandet i korte perioder. For alt vand indgår i kredsløbet. Det tager en vanddråbe mange millioner år at nå hele vejen rundt fra vanddamp i atmosfæren tilbage til vanddamp i atmosfæren. På vejen bevæger vandet sig gennem ferskvand og saltvand, fra skyer til underjordiske søer – og undervejs låner vi mennesker det så til at drikke, gå i bad eller skylle ud i toilettet.FN’s verdensmål #6 siger, at vi skal: “SIKRE AT ALLE HAR ADGANG TIL VAND OG SANITET, OG AT DETTE FORVALTES BÆREDYGTIGT”. Kan vi det? Og hvordan? Vi slipper børnenes fantasi løs og får deres bud på, hvordan vi kan fortælle en god historie om rent drikkevand med en stop-motion animationsfilm.

MobilENS HEMMELIGHED

Din mobiltelefon består af op i mod 65 forskellige råstoffer – alt fra kendte ting som guld til mere ukendte ting som antimon og tantal. Men hvordan bliver alle disse ting til en telefon?

FN’s verdensmål #12 siger, at vi skal: “SIKRE ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION”. I denne workshop skal vi beskrive hvordan råstofferne først udvindes, derefter transporteres og til sidst samles og distribueres. Vi kan også slutte med at vise, at telefonerne kan genbruges – selv om det kun er lidt mere end 10% af dem, der bliver det!

Vi undersøger en masse om avocadoen og hvordan den kommer til Danmark?

I løbet af dagen kommer vi til at opfinde og skabe vores egen stop-motion film, der beskriver avocadoens rejse fra mark til køleskab. Måske kan vi få en idé til, hvordan vi kan spare CO2 i processen? Eller hvordan vi sikre at vandet i Chile ikke kun bliver brugt på Avocadoer? Eller hvordan vi kan sikre bønderne, får en ordentlig løn? Måske finder vi på noget helt tredje?

FN’s verdensmål #13 siger, at vi skal: “HANDLE HURTIGT FOR AT BEKÆMPE KLIMAFORANDRINGER OG DERES KONSEKVENSER”. Kan vi det? Og hvordan? Vi slipper børnenes fantasi løs og får deres bud på, hvordan vi kan fortælle en god historie om miljøpåvirkningen ved avocadoproduktion med en stop-motion animationsfilm.