Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
elementor_icons
elementor-hf
elementor_font
elementor_library
Filter by Categories
Åben Skole
Bogkort
Bogkort
Bogkort
Bogkort
Børnehave
CoboStories Workshop
Courses
Filmkort
Filmkort
Filmkort
Indskoling
inspirationskort
Læring
Mellemtrin
VIRUS!

FILMVÆRKSTEDET

Børnehave
BØRNEHAVE - "FAMILIE – ELLER BEDSTE VENNER" FILMEN
FAMILIE – ELLER BEDSTE VENNER – FILMEN
Emne
Fokusområder
PROCES

Præsentér

Når filmen eller bogen er færdig, skal den vises frem. Måske på en stor skærm, måske som et link hjem til forældrene – måske bare på den tablet, I har lavet filmen på. Snak om processen eller om de har husket noget nyt fra emnet. Husk at se filmen eller læs bogen  igen om 1 måned, og husk på den gode oplevelse, I havde med at lave den!

Udforsk

Vi sætter scenen og fortæller børnene, hvad der skal ske. De skal lave en film eller en bog og de skal gøre det med billeder, de selv tegner og historier, de selv opfinder.

Skab

Skab historien I er blevet enige om. I kan tegne selv, hvis ikke, I lige huskede at tage et billede. Børnene kan lave tegninger og figurer af dem selv. Husk at alle fejl er muligheder for at lære – og husk at det skal være sjovt at lave film og bøger!

Opfind

Snak med børnene om, hvad historien skal indeholde? Hvad de kunne tænke sig? Gå med, når der kommer skøre indfald og tanker, og understøt dem i den kreative proces, ved at vægte alle ideer og tanker lige højt. Også dem, der ikke lige virker ”realistiske”. Målet er at vi sammen skaber et komplet billede af den film, der skal laves – før vi laver den!

Eksempel: Vi skal lave en film eller en bog om vores tur til stranden. Vi skal bruge et billede af stranden, og vi skal tage billeder af de ting vi fandt på stranden. Vi skal vise den sten vi fandt og også en racerbil! Vi skal også vise børnene, der var med. Lav et storyboard med tegninger, der viser, hvad der skal ske, i hver scene i filmen, hvis I laver en film!